Ingredients:
. Carn de vedella, mig quilo
. Pa de kebab
. Una dent d'all
. Una ceba mitjana
. Dos tomàquets madurs
. Salsa de iogurt
. Fulles d'enciam
. Pebre negre
. Oli d'oliva
. Sal fina
Preparació:
Anem a aprendre a preparar pas a pas uns kebab de vedella. Col·loca la carn en el got de la batedora, afegeix una dent d'all, una mica d'orenga i comino i trituram durant un parell de minuts perquè la carn quedi completament triturada.
Després afegim una escuradeta de pebre bo, un polsim de pebre i de sal i trituram durant 30 segons més perquè tots els ingredients estiguin ben barrejats. L'ideal és picar a poc a poc, és a dir, picar diversos segons, parar i tornar a picar diversos segons més.
A continuació es pelen i tallen en fines rodanxes tant els tomàquets i la ceba. Pots llevar-li les llavors als tomàquets. Ara veu prenent porcions de carn picada amb les mans i donar-li forma de salsitxa o de quadradets de carn.
Escalfa una planxa amb una mica d'oli d'oliva, passa els trossos de carn fins a deixar-los ben fets per tots dos costats. Una vegada la carn estigui feta, posa-la en el pa per kebab acompanyada amb una mica de tomàquet i una mica de ceba. Acompanya amb enciam, salsa de iogurt i ja tindràs llest els teus kebabs de vedella.
. Carn de vedella, mig quilo
. Pa de kebab
. Una dent d'all
. Una ceba mitjana
. Dos tomàquets madurs
. Salsa de iogurt
. Fulles d'enciam
. Pebre negre
. Oli d'oliva
. Sal fina
Preparació:
Anem a aprendre a preparar pas a pas uns kebab de vedella. Col·loca la carn en el got de la batedora, afegeix una dent d'all, una mica d'orenga i comino i trituram durant un parell de minuts perquè la carn quedi completament triturada.
Després afegim una escuradeta de pebre bo, un polsim de pebre i de sal i trituram durant 30 segons més perquè tots els ingredients estiguin ben barrejats. L'ideal és picar a poc a poc, és a dir, picar diversos segons, parar i tornar a picar diversos segons més.
A continuació es pelen i tallen en fines rodanxes tant els tomàquets i la ceba. Pots llevar-li les llavors als tomàquets. Ara veu prenent porcions de carn picada amb les mans i donar-li forma de salsitxa o de quadradets de carn.
Escalfa una planxa amb una mica d'oli d'oliva, passa els trossos de carn fins a deixar-los ben fets per tots dos costats. Una vegada la carn estigui feta, posa-la en el pa per kebab acompanyada amb una mica de tomàquet i una mica de ceba. Acompanya amb enciam, salsa de iogurt i ja tindràs llest els teus kebabs de vedella.
Sempre he tengut una curiositat amb els kebabs, la salsa que hi ha al restaurants de kebab que es diu salsa fines herbes, de que esta feta? La puc fer jo a ca meva sense molts de problemes?
ResponderEliminarClar que si que el pot fer a ca teva.
EliminarAquí te deix una recepta amb Thermomix
així el pot fer mes rapit.
Ingredient:
1 rovell d'ou cuit
½ ceba
1 grapat de julivert fresc
1 cullerada de tàperes
2 cullerades d'orenga fresc
½ cullerada d'estragó fresc
Oli d'oliva 100 g
Vinagre balsàmic 25g
pebre Negre
sal
mètode
Pelar la ceba, tallar-la i posar-la juntament amb la resta dels ingredients en el bol.
Barreja 1 minut / velocitat 3 a continuació, durant un minut més, augmentant gradualment de velocitat 3-10.
Guardi a la nevera.
variacions
La barreja d'herbes és el que fa aquesta salsa deliciosa i que li dóna un color verd intens. És un acompanyament perfecte per a la carn, el peix o amanides. Es serveix fred.
Els kebabs eu fan el marroquins a felanitx són molts bons però son els mateixos que els saharauis?
ResponderEliminarBueno el menjar en general per Nort d'Africà es molt paraescut. Jo crec que si no son igual son semblant. Aunque això lo de es Kebab el pot fer de lo que tu vulguis.
Eliminar