El falafel és
un dels plats més populars i coneguts de la gastronomia àrab. No és
més que una hamburguesa de cigrons, realment deliciosa i molt
senzilla d'elaborar. Es pot prendre com a entrant o com a entrepà en
un pa de pita. Si vols provar aquesta riquíssima recepta àrab, pren
nota dels passos necessaris per fer el falafel.
Ingredients
per fer el falafel
Mig quilo de cigrons (deixar en remull la nit anterior)
2 cebes picades
1/2 tassa de julivert fresc
1/2 tassa de coriandre fresc
3 dents d'all picats
2 cullaradeta de comí mòlt
1 tassa pa rallat
1 cullerada de bicarbonat
1 cullaradeta de sal
1 polsim de pebre negre mòlt
1/2 cullaredeta de cayena mòlta (opcional)
Mig quilo de cigrons (deixar en remull la nit anterior)
2 cebes picades
1/2 tassa de julivert fresc
1/2 tassa de coriandre fresc
3 dents d'all picats
2 cullaradeta de comí mòlt
1 tassa pa rallat
1 cullerada de bicarbonat
1 cullaradeta de sal
1 polsim de pebre negre mòlt
1/2 cullaredeta de cayena mòlta (opcional)
Com elaborar pas a pas el falafel
En primer lloc neteja bé els ciurons, que havien estat tota la nit anterior en remull. Tot seguit tira en la morter els ciurons juntament amb la ceba, els alls, el coriandre, el julivert i un tosso d'aigua. Comença a triturar fins que vegis que aconsegueixes una massa espessa i homogènia.
Afegeix la sal, el pebre negre mòlt, el comí mòlt, la cayena, el bicarbonat i torna a triturar. Deixa que reposi tot durant uns 30 minuts més o menys. Tot seguit ves formant petites boles i aixafa-les lleugerament. Si observes que les boles es desfan, pots afegir una mica més de pa rallat. Posa a encalentir una quantitat abundant d'oli d'oliva en una paella.
Veu fregint les boles durant uns 5 minuts, fins que vegis que estan daurades. Veu traient en una font amb paper de cuina per eliminar l'excés d'oli que tinguin. Serveix i gaudeix d'aquest riquíssim falafel que pots acompanyar amb una mica de salsa de iogurt. Un plat realment deliciós i que has d'animar-te a fer.
En primer lloc neteja bé els ciurons, que havien estat tota la nit anterior en remull. Tot seguit tira en la morter els ciurons juntament amb la ceba, els alls, el coriandre, el julivert i un tosso d'aigua. Comença a triturar fins que vegis que aconsegueixes una massa espessa i homogènia.
Afegeix la sal, el pebre negre mòlt, el comí mòlt, la cayena, el bicarbonat i torna a triturar. Deixa que reposi tot durant uns 30 minuts més o menys. Tot seguit ves formant petites boles i aixafa-les lleugerament. Si observes que les boles es desfan, pots afegir una mica més de pa rallat. Posa a encalentir una quantitat abundant d'oli d'oliva en una paella.
Veu fregint les boles durant uns 5 minuts, fins que vegis que estan daurades. Veu traient en una font amb paper de cuina per eliminar l'excés d'oli que tinguin. Serveix i gaudeix d'aquest riquíssim falafel que pots acompanyar amb una mica de salsa de iogurt. Un plat realment deliciós i que has d'animar-te a fer.
0 comentarios:
Publicar un comentario